Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن زغال‌سنگ ایران گفت: تمام فشار تأمین انرژی بی‌رویه بر روی گاز است درحالی‌که کشور باید مواقعی که الزام بوده از گاز استفاده کند و مواقعی که لزومی ندارد سوخت‌های دیگر را جایگزین کند که باید از سال‌های قبل در این خصوص سرمایه‌گذاری صورت می‌گرفت.

سعید صمدی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص جایگاه زغال‌سنگ در حوزه انرژی گفت: زمانی که بحران انرژی در کشور صورت می‌گیرد دولت را دچار چالش می‌کند بر این اساس دولت‌ها برای تأمین انرژی کشور فقط به یک محصول تأمین کننده انرژی نباید اکتفا کنند تا در صورت ایجاد مشکل در محصول تأمین کننده انرژی، کشور دچار بحران نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۶۰ درصد انرژی دنیا از طریق زغال سنگ تأمین می‌شود همچنین حدود ۵۵ درصد برق، ۹۰ درصد سیمان و ۸۵ درصد فولاد را نیز به‌وسیله زغال تولید می‌کنند زیرا زغال انرژی فراوان و ارزانی بوده که در دنیا مورد استقبال قرار می‌گیرد.

دبیر انجمن زغال سنگ ایران بیان کرد: سالیانه ۸۵ میلیارد تن زغال سنگ در دنیا تولید و مصرف می‌شود که بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان چین با ۳.۲ دهم میلیارد تن و آمریکا با یک میلیارد تن است در کشور ترکیه نیز سالیانه ۷۰ میلیون تن زغال تولید و مصرف می‌شود درحالی‌که کل تولید زغال سنگ کنسانتره ایران یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن است.

وی تأکید کرد: کشورهای اروپای غربی ۴۰ درصد برق موردنیاز خود را از زغال سنگ تأمین می‌کنند درحالی‌که  طی ۳۰ الی ۴۰ سال اخیر دولت‌ها فقط گاز و مشتقات نفتی را به‌عنوان منبع انرژی در نظر گرفته‌اند و از سایر منابع انرژی غافل بودند.

صمدی اظهار کرد: در حال حاضر نیز اعلام کرده‌اند که درزمینه گاز ممکن است با کمبود مواجه شویم و شاید در آینده نیز واردکننده گاز باشیم به دلیل اینکه بی‌رویه تمام فشار تأمین انرژی بر روی گاز است این در حالی است که دومین ذخیره گاز در دنیا به کشور ما تعلق دارد.

دبیر انجمن زغال سنگ ایران در ادامه گفت: کشور باید مواقعی که الزام است از گاز استفاده کند و مواقعی که لزومی ندارد سوخت‌های دیگر را جایگزین کند که باید از سال‌های قبل در این خصوص سرمایه‌گذاری صورت می‌گرفت.

صمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ذخیره قطعی زغال سنگ اکتشاف شده ایران یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن است و ذخیره زمین‌شناسی زغال سنگ ۱۴ میلیارد است بنابراین کشور ما درزمینه زغال سنگ مشکل خاصی ندارد، ولی باید از قبل سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری صورت می‌گرفت در دهه ۷۰ قرار بر این شد که یک نیروگاه زغال سوز در منطقه طبس احداث شود تا بخشی از برق کشور را از طریق زغال تأمین کنند ولی این اتفاق صورت نگرفت.

صمدی اظهار داشت: زغال منبع انرژی قابل ذخیره‌سازی است و می‌توانیم مصرف ۵ سال را ذخیره کنیم این در حالی است که گاز امکان ذخیره‌سازی ندارد و فقط در حد مصارف خیلی کم می‌توان گاز را ذخیره کرد.

وی در خصوص استفاده از زغال سنگ به‌عنوان منبع انرژی گفت: برنامه‌ریزی برای تأمین انرژی از زغال سنگ فقط به‌صورت مکتوب انجام‌شده، ولی در عمل اتفاقی صورت نگرفته است و اگر همین امروز هم شروع به احداث نیروگاه زغال سوز کنند حدود ۵ سال زمان می‌برد تا نیروگاه زغال سوز را داشته باشیم این در حالی است که در خصوص ماده اولیه مشکلی وجود ندارد.

دبیر انجمن زغال سنگ ایران تأکید کرد: سالیانه کشور به ۳ میلیون  کنسانتره زغال سنگ احتیاج دارد درحالی‌که کل تولید کشور سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده و ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن زغال سنگ موردنیاز از طریق واردات صورت گرفته، زیرا تجهیزات برای بهره‌برداری از ذخایر زغال سنگ موجود نیست و  ۴ سال زمان می‌برد تا به بهره‌برداری برسیم و نیاز کشور را تأمین کنیم.

 

 

بیشتر بخوانید: واردات ۷۰۰ هزار تُن زغال‌سنگ در سال ۹۹/ قیمت غیرواقعی و زیربنا‌های معادن؛ ۲ مشکل اصلی صنعت زغال‌سنگ

 

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار اقتصادی ذغال سنگ

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی ذغال سنگ سرمایه گذاری بهره برداری دبیر انجمن سنگ ایران زغال سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز

مهرداد عباد عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره مزیت ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز که جز مصوبات مجلس یازدهم است گفت: متأسفانه بخش خصوصی طی سال‌های اخیر نقش چشمگیری در صنایع بالا دستی نفت و گاز نداشته و البته اجازه ورود به داده نمی‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: شرکت‌های خصوصی تاکنون نتوانستند در این حوزه فعالیت داشته باشند که رهبر معظم انقلاب نسبت به این مساله تأکیدات ویژه‌ای داشتند که باید بخش نفت و گاز را به بخش خصوصی سپرده شود؛ به عنوان مثال زمانی که قرار بود بهره برداری از پارس جنوبی را به ستاد اجرایی فرمان امام سپرده شود، مقام معظم رهبری اعلام کردند که برای بهره‌برداری از این حوزه‌ها باید بخش خصوصی ورود کند.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در ادامه تاکید کرد: پروژه پارس جنوبی ۲۹ سال در جریان است، ابتدا آن را به توتال سپردند، بعدازآن بهره برداری به چینی‌ها دادند و سپس آن را به ستاد اجرایی فرمان امام ارجاع دادند. بخش خصوصی پتانسیل، سرمایه و تخصص دارد مخصوصاً در حوزه نفتی در حوزه گازی هم مسئله علم فوق سرد که یک حوزه خیلی گسترده‌ای است و بخش خصوصی در این حوزه کار می‌کند، وجود دارد ولی علم بهره برداری از گاز توسط بخش دولتی در کشور ما خیلی محدود است.

این عضو کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی توضیح داد: اگر به بخش خصوصی یک چاه گاز بدهند توانایی این را دارد که از آن گاز اقدام به خالص سازی پروپان، بوتان، اتان و … است. ولی این توانایی در دولت وجود ندارد و سالیان سال است یا گاز را می‌سوزانند و یا به صورت خام به فروش می‌رسانند. در عدم فروش خام فروشی گاز بخش خصوصی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

عباد گفت: در حوزه نفتی هم در حوزه ساخت پالایشگاه و پتروشیمی مناقصه‌ها برگزار می‌شود و در انتها به دلیل روابطی که وجود دارد شرکت‌های دولتی و خصولتی موفق می‌شوند این پروژه‌ها را بگیرند، و بخش خصوصی در این حوزه‌ها ناکام می‌ماند.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شرکت‌های خصوصی در داخل کشور داریم که می‌توانند پالایشگاه بسازند توضیح داد: حتی برخی از شرکت‌های خصوصی ایرانی در ونزوئلا مشغول پالایشگاه سازی هستند چرا نباید بتوانند در داخل کشور اقدام به این کار کنند.

عباد ادامه داد: متأسفانه بهره‌وری شرکت‌های دولتی فعال در حوزه نفت و گاز ما خیلی پایین است. یکی از دلایل آن این است که دلسوزی لازم برای بهره برداری از میادین نفت و گاز ندارند. وقتی بهره بردار کار برای خودش باشد قطعاً تلاش بیشتری برای سود بیشتر انجام خواهند داد.

این عضو کمیسیون گفت: شرکت‌های خصوصی راندمان تولید بالاتری دارند مشکل ما در بخش دولتی بهره برداری کننده از میادین نفت و گاز راندمان پایین است، ولی با مجوز مجلس در برنامه هفتم برای ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز، این سد برطرف می‌شود و بخش خصوصی می‌تواند راندمان تولید و کیفیت تولید را در این بخش بالا ببرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بهره‌وری را بالا ببریم قطعاً می‌توانیم به سود و توسعه بیشتری در میادین نفت و گاز دست پیدا کنیم. بخش دولتی در این سال‌ها نتوانسته اقدام به خالص سازی گاز کند در صورتی که امر بخش خصوصی در این حوزه ورود کند می‌تواند با به روز کردن تجهیزات پالایش نفت و گاز می‌تواند تمام گازهای فلر را جمع کند و خالص سازی و به سیستم وارد کند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در بهره برداری از میادین نفت و گاز ورود کنند ادامه داد: در صنایعی که کشور به آنها نیاز دارد و آنها صنایعی دارند که منجر به توسعه کشور می‌شود مثل صنعت نفت و گاز، شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان را باید در این حوزه وارد کنیم.

کد خبر 6096150

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • سرعت گرفتن اجرای طرح‌های مرزی در خداآفرین
  • سرعت گرفتن اجرای طرحهای مرزی در خداآفرین